lördag 29 maj 2010

Lär dig rita en kanin

Kaniner är små söta varelser som verkligen blivit favoritämnen för konstnärer. De kan dessutom vara ganska utmanande att rita. Det finns flera olika sätt att rita kaniner. Den här artikeln försöker lära ut grunderna i hur man ritar kaniner.

Rita en kanin som har ryggen mot dig.

Ett av de lättaste sätten att rita kaniner är att rita en kanin som har ryggen mot betraktaren. Det är perfekt för de mindre barnen. Börja med att rita två cirklar ovanför varandra. De ska bli kropp och huvud på kaninen. Gör den den nedre cirkeln ungefär dubbelt så stor som den övre. Låt cirklarna överlappa varandra så att ungefär en tredjedel av den övre, lilla, cirkeln försvinner.

Sudda ut nedre delen huvudet så att det ser ut som två solida cirklar på varandra. Lägg till en liten cirkel nertill på kroppen. Det är svansen. Sedan ritar du två ovaler uppe på huvudet. Nu har du gjort öronen och teckningen är färdig. Färglägg gärna kaninen. Om du har barn som ska rita kaniner kan du be dem göra flera stycken tillsammans.

Rita en elak kanin

Kaniner avbildas ofta som söta och gosiga, men nu ska vi rita en elak kanin för att gör det lite mer intressant.

Först ska vi rita ansiktet. Det ska ha runga kinder, ett par ögon och en söt liten knapplik näsa. För att ge din karaktär en ovårdad och elak uppsyn måste du göra några ändringar i ansiktsdragen. Detta gör man med hotfulla och sneda ögon. Du kan också göra tänderna lite spetsiga så att de blir lite läskigare än vanliga utstående kanintänder.

Lägg till öron och de andra kropsdelarna. Öronen ska långa cylindriska saker som kommer upp ur huvudet. De kan peka rakt upp eller vara böjda i konstiga vinklar. Kroppen måste vara rund, eftersom kaniner vanligvis ser rätt knubbiga ut.

Rita klart kroppen. Gör en rundad tjock linje som blir en hoppande kanins bakben. Därefter placerar du två mindre ben en bit upp på magen. Glöm inte bort den fluffiga svansen.

Piffa till teckningen med de finare detaljerna. Lägg till några tunna linjer på svansen och under öronen så att det ser ut som kaninen har päls. Glöm inte att rita dit morrhåren. Du kan göra dem raka för att få till ett allert utseende, eller krokiga för ett mer ovårdat utseende. Nu lägger du till tänderna. Efterom den här kaninen är en elak typ kan du göra huggtänder i stället för de vanliga rindade kanintänderna. Nu har du ritat en elak kanin.

Rita en söt kanin

Om du vill rita en traditionell söt kanin gör du i princip precis som när du ritade den elaka kaninen. Det enda du behöver ändra är att göra karaktärsdragen mjuka och gulliga i stället för skrämmande. Formen på tänderna jättemycket för hur kaninen uppfattas.

Andra detaljer, som öron och ögon, ska också vara gulliga. Se till att ögonen är mjukt rundade. Lägg till lite blänk i ögonen genom att göra vita prickar i pupillerna. Öronen kan du ge mjuka kurvor i stället för hårda vinklar. Lägg till en morot och en rosett rund halsen, eller mellan öronen så har du ritat en garanterat söt kanin.