onsdag 27 januari 2010

Lär dig teckna människorDen mänskliga siffra anses vara en av de svåraste ämnen att göra. En av de vanligaste problemen med uppåtsträvande konstnärer skulle dra det i proportion. Så om du vill lära dig att dra den mänskliga figuren i rätt proportion, här är några grundläggande steg i detta.

Material

Vad du behöver vara papper, penna, ett bra suddgummi, linjal och en god portion fantasi! När du har alla dessa, är du redo att börja rita.

Börja med huvudet

Ett av de enklaste delen att börja med skulle vara chef. Rita huvudet. Skapa en oval för huvudet. Detta beror på att de flesta chefer sägs vara ovalt. Placera denna oval i övre del av dina papper. Försök att inte sätta för mycket press med din penna stroke än. Rita lätt, och anser att detta är en skiss.

Få kroppsstorlek

Använd din härskare för att bestämma kroppsstorlek. Få mätning av resten av ditt motiv kropp. Den idealiska mätningen kan tas från principen att den mänskliga huvudet storlek är ca 1 / 7 av den totala kroppslängd. Så, mäta höjden på ovala som du just gjorde. Beräkna för höjden på sex ovala huvuden, och du skulle få höjden av din kropp. Det är bäst att du sätter betyg på dina papper så att det skulle vara lätt för dig att se mätningen märken.

Börja med viss figur

När du har bestämt höjd, kan du nu ge din ritning några siffra. Börja med att dra höfterna. Generellt kan du hitta den bredaste delen av höften ligger halvvägs ner i kroppen. Rita en grundläggande trapetsform form. Sätt bredaste eller basen i dina trapetsform ungefär på den plats där höfterna och midjan bör, enligt dina mått. Normala utrymme från höften upp till midjan skulle vara ungefär 2 / 3 av huvudets längd.

Lägg till de nedre extremiteterna och de övre extremiteterna

Lägg till fler formulär genom att knän och fötter. Figuren knän bör halvvägs mellan fötter och höfter. Självklart skulle fötterna vara den nedre delen av kroppen. Skapa 2 små cirklar för knäna, plats 2 små ellipser för fötterna.

Nu utnyttja de övre extremiteterna av kroppen genom att lägga till axlar, armar, armbågar och händer. Generellt bör armbågarna falla i midjehöjd. Axlarna ska vara precis nedanför undersidan av huvudet på båda sidor. Precis som med knäna, kan du rita små cirklar för armbågarna. Att sätta axlarna, dra två huvuden lätt. Placera 1 på varje sida av huvudet. Du kan rita cirklar för att för axlarna under varje imaginära huvudet. För händer, faller de oftast halvvägs ner din figur lår. Skapa små ellips för händer.

Koppla upp dig!

Nu är det dags för dig att ansluta olika kroppsdelar som du drog. Använd ellipser så att du kan ansluta kroppsdel. Så snart detta är gjort kan du börja lägga till lite skuggning och detaljer. Lägg till lite kläder och några andra väsentligheter. Glöm inte att få en ljuskälla, så att du vet var skuggorna ska placeras.