söndag 31 januari 2010

Lär dig rita personerRitning mänskliga figurer anses vara det svåraste för konstnärer att göra. Anledningen är att det finns inga generella sätt att dra det. Den mänskliga siffran är unik för var och en. Därför skapar en replik via penna och papper kan vara komplicerat. Ändå, med lite övning kan du lära dig fortfarande att dra folk.

Lär Andel

En av de vanligaste misstagen vid utarbetandet människor skulle vara den andel. Du bör beakta detta vid utarbetandet. Det idealiska andel skulle vara 7 huvuden högt för en man figur. Här är några av de andra viktiga proportioner att notera, alla av dem är 2 huvuden längre:

1. Från knäskålen är mitten på foten botten

2. Lårbenets huvud till hela knäskålen

3. Armbågen storlek att den förlängda fingrarna 'tips

4. Den nyckelben ner till naveln

5. Kistan bredd från vardera axeln slut.

Observation

Än behärskar förmågan att dosering, bör du lär dig också att följa. Du kan ha en perfekt ritning om du lär dig att noga följa ansikten och människor. Att kunna observera och se korrekt kunde vara till hjälp i din konstnärliga förbättring på lång sikt.

Ställ dig frågor som: Kunde du se det rätta konturerna av modellen öga? Vad är tjockleken på konturen? Hur är det med ögonbrynen? Är hakan positionering på rätt ställe? Drog halsringningen kurvigare än den borde vara? Ta en titt på din ritning. Är det en riktig bild av hur modellen ser ut? Har du missat något? Ta en titt igen.

Precise observation behövs om du verkligen vill dra folk. För dig att göra detta, ta lite försiktig när du observerar.

Uttrycka känslor

För ditt arbete att vara tilltalande, borde man också uttrycka känslor precis som riktiga människor gör. Kom ihåg att ge extra ansträngning med din figur: s ögonbryn, ögon och mun. Dessa är de 3 områden som du kan utnyttja för att uttrycka din karaktärs känslor.

Till exempel, om du kommer att dra ögonen, kom ihåg att ögats yta är fuktig och att det reflekterar ljus. För att åstadkomma en sådan effekt genom att försöka lägga små vita prickar på den svarta delen av ögat. Att göra detta skulle göra din karaktär mer tilltalande och levande.

Börja Big

Tricken att dra exakta siffror är att du ska börja stora. Försök att dra brutto delar av kroppen först. På detta sätt kan andelen säkras. När du har fäst större delar av kroppen, skulle detta vara god tid att lägga till detaljer. Så, ögon och andra komplicerade funktioner att läggas till på den senare delen av ditt arbete.

Var Environmental

Du bör också ta fasta på den miljö som din karaktär befinner sig i. Till exempel, om din siffra skulle vara bredvid fönstret, så bör man notera hur ljuset faller på kroppen. Belysningen skulle definitivt göra skillnad, särskilt på nyanser av ritningen.

Du bör också kunna fastställa miljön. Är det en inomhus eller utomhus scen? Om det är inomhus, sedan lägga till några inomhus möbler och tillbehör. Om det är utomhus och placera en figur som liknar den yttre världen, som träd eller lyktstolpar.